stomen

Paddenstoelenlasagne met spinazie

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
50-60 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Extra nodig: keukenpapier (of een borsteltje) en een rechthoekige ingevette ovenschaal

1. Verwarm de oven voor op 180 ¢ªC. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd de grote paddenstoelen in plakjes. Pers de knoflook. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Snijd het spek in reepjes.

2. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer de helft van de kaas door de saus.

3. Verhit de olie in een wok en bak hierin de spekjes met sjalot en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak deze ca. 1 minuut mee. Schep in delen de spinazie door het paddenstoelenmengsel en roerbak tot de spinazie geslonken is. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met zout en peper.

4. Verdeel het paddenstoelenmengsel, de bechamelsaus en lasagnebladen om en om in laagjes in de ovenschaal. Eindig met lasagnevellen en een laagje bechamelsaus. Verdeel de overige geraspte kaas over de lasagne en bak de lasagne in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin. Lekker met een groene salade.