stomen

Paddenstoelenhapje

Receptinformatie

50-60 min

Kastanjechampignons schoonvegen en in plakjes of stukjes snijden. Bladerdeeg ontdooien en elk plakje in tweeën (8 middelgrote hapjes) of vieren (16 kleine hapjes) snijden. Elk plakje in het midden een paar keer inprikken met een vork. De bakplaat met deegplakjes nog even koel wegzetten. Een ruime koekenpan verhitten, de boter smelten en daarin de kastanjechampignons op hoog vuur bakken, tot het vrijgekomen vocht verdampt is. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. De pan van het vuur nemen en de champignons (iets) laten afkoelen.

Bereiden

De oven verwarmen op 200°c. De parmezaanse kaas, peterselie en knoflook door de kastanjechampignons mengen. Voor een mooie opstaande rand elk deegplakje met een bot mes op 1 cm vanaf de rand voorzichtig inkerven(let op, het deeg niet doorsnijden). Het mengsel met de kastanjechampignons over de deegplakjes verdelen. De rand inkwasten met ei. De hapjes in ongeveer 20 minuten krokant bakken.

Variatie

Gebruik in plaats van alleen kastanjechampignons een melange van verschillende paddenstoelen. In plaats van vierkantjes of rechthoeken te maken kunt u de plakjes bladerdeeg ook uitrollen tot één grote lap en daar mooie rondjes of andere figuren uit steken.