stomen

Ovenschoteltje van vis en prei met nieuwe aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Snijd de prei in stukjes van 4-5 cm en snijd deze in de lengte in reepjes. Snijd de champignons in plakjes of koop ze gesneden. Hak de knoflookteen fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil dun af. Pers de vrucht uit. Boen de aardappels schoon, maar schil ze niet.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

Bereiden:
Zet de aardappels op met 3 dl water en kook ze gaar in 25 minuten.

Verhit in een wok of braadpan de bakboter en roerbak hierin prei, champignons en knoflook 3 minuten. Verkruimel het visbouillontablet erbij en schep het mengsel in de ovenschaal. Besprenkel de visfilets met citroensap en leg ze op het groentemengsel. Bestrooi de vis met citroenrasp en wat zout. Bedek de vis met de plakjes gerookte zalm, schenk de wijn erbij en dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie. Plaats de schotel middenin de voorverwarmde oven. Laat het gerecht in 15-18 minuten gaar worden, neem na 10 minuten deksel of folie van de schaal. Schenk voorzichtig het stoofvocht uit de visschaal door een zeef in steelpan, roer de mosterd erbij en breng de saus aan de kook. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer de in de schil gekookte aardappels erbij.