stomen

Ovenschoteltje met knolselderij, shoarmavlees en pasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Schil de knolselderij, snijd er 3 mm dikke plakken van en snijd de plakken in vieren.
Snijd de tomaten in de lengte in 3 mm dikke plakken.
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Verwarm de ovengrill voor. Vet een ovenschaal in.

Bereiding:
Strooi de macaroni in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en voeg eventueel 1 theelepel zout toe. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni in een vergiet uitlekken.

Smelt intussen de boter (op 2 eetlepels na) in een koekenpan en stoof hierin de knolselderijplakken zacht in 15 minuten.

Smelt in een braadpan of kleine wok de rest van de boter en bak hierin het shoarmavlees op hoog vuur gaar en bruin. Knijp de knoflookteen boven het vlees uit.

Schep de macaroni bij shoarmavlees en schep het in de ovenschaal. Schik de tomaatplakken en stukken selderij dakpansgewijs en afwisselend op de macaroni. Meng het paneermeel en de kaas en verdeel dit gelijkmatig over de groente. Schuif de ovenschaal op de ovenrooster op de tweede richel onder de voorverwarmde grill en laat het gerecht goudbruin kleuren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge