stomen

Ovenschotel van zoete aardappel en courgette

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Kook de zoete aardappels in de schil 5 minuten. Spoel ze koud en pel ze. Verwarm de oven voor tot zeer heet, 225°C. Vet een ovenschaal in.

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en leg ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met wat zout en peper. Maal de noten en het stukje kaas en meng het met de crème fraîche. Verdeel dit over de courgette. Schaaf met de kaasschaaf de zoete aardappels in dunne plakjes en schik ze dakpansgewijs en in rijen op het kaasmengsel. Bestrooi ze met zout, peper en nootmuskaat. Pers de sinaasappel uit en roer er naar smaak honing door. Sprenkel dit over de zoete aardappels. Leg hier en daar een klontje boter. Schuif de schaal middenin de zeer hete oven. Bak het gerecht in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

snacksperge Dit is dé nieuwe manier om asperges te eten: #SNACKSPERGE!
asperge asperge