stomen

Ovenschotel van witlof met gehaktsaus onder rösti

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een kleine, hoge ovenschaal in. Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

Halveer de struikjes witlof, snijd de steelaanzet wigvormig weg.

Snipper de ui.

Bereiden:
Schenk het water in een kookpan en breng het opnieuw aan de kook. Blancheer de witlofstruikjes hierin 2-3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit het water en leg ze met de vlakke kant naar boven in de ovenschaal.

Verhit een kleine braadpan droog voor en bak hierin de rookspekreepjes uit. Schep het gehakt er bij en roerbak het gehakt rul. Voeg de mosterd en de kookroom toe en breng het al roerend aan de kook. Schep het gehaktmengsel over de witlofstruikjes. Verdeel de rösti over de witlof, zodat de schotel met de rösti wordt afgedekt. Strooi de kaas er over.

Zet de schotel middenin de voorverwarmde oven en bak het gerecht in 20 minuten goudbruin en gaar.