Ovenschotel van spruitjes, paling en aardappel
Receptinformatie
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui.
Hak de knoflooktenen fijn.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd de palingfilets in stukjes.
Halveer de olijven.
Bereiding:
Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Hak ze grof in stukjes.
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de uisnippers 3 minuten. Schep, op de beschuiten na, alle ingrediënten luchtig door elkaar, voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het mengsel in de ovenschaal.
Wrijf de beschuiten fijn en verdeel het kruim gelijkmatig over het gerecht. Sprenkel de rest van de olie erover. Zet de schotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de bovenkant goudbruin wordt en de spruitjes en aardappeltjes gaar zijn.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.