stomen

Ovenschotel van spruitjes, paling en aardappel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui.
Hak de knoflooktenen fijn.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd de palingfilets in stukjes.
Halveer de olijven.

Bereiding:
Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Hak ze grof in stukjes.

Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de uisnippers 3 minuten. Schep, op de beschuiten na, alle ingrediënten luchtig door elkaar, voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het mengsel in de ovenschaal.

Wrijf de beschuiten fijn en verdeel het kruim gelijkmatig over het gerecht. Sprenkel de rest van de olie erover. Zet de schotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de bovenkant goudbruin wordt en de spruitjes en aardappeltjes gaar zijn.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge