Ovenschotel van lintmacaroni met zalm en spinazie
Receptinformatie
Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een ovenschaal in.
Snipper het uitje.
Snijd de verse zalmfilet in kleine stukjes.
Bereiding:
Leg de lintmacaroni in een kookpan, schenk het kokende water, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de macaroni 1-5 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de macaroni in een vergiet uitlekken.
Leg de spinazie in een kookpan, voeg 1 dl water toe en breng het water snel aan de kook. Kook de spinazie 3-4 minuten, zodat het geslonken is. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Pureer de spinazie met de staafmixer.
Klop de eieren los met de room.
Meng lintmacaroni, gepureerde spinazie, verse en gerookte zalmsnippers, uisnippers en het eiermengsel met elkaar. Schep het in de ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover. Snijd de rest van de boter in kleine vlokjes en verdeel deze over het gerecht.
Zet de ovenschaal middenin de oven en bak het gerecht in 15-20 minuten mooi goudbruin.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.