stomen

Ovenschotel van koolrabi en notenbrood met tomatengehaktsaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.
Snipper de ui fijn.
Schil de koolrabi met een dunschiller. Snijd de knol in dunne schijven en halveer ze.
Snijd het brood in plakjes van 1 dm dikte.

Bereiding:
Verhit een kleine wok droog voor. Bak hierin het gehakt rul, zonder extra vet of olie. Voeg de uisnippers toe en roerbak 2 minuten. Schenk de tomatensaus erbij en breng de saus aan de kook. Neem de wok van het vuur.

Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de helft van de kaas erbij.

Maak in de ovenschaal dakpansgewijs 2 rijen koolrabischijven, broodsneetjes en gehaktsaus. Schenk de kaassaus erover heen. Verdeel de rest van de geraspte kaas er over.

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het broodschoteltje gaar worden in 20 minuten.