stomen

Ovenschotel van geroosterde courgettes met pasta

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
40-50 min

Verwarm de oven voor op 225ºC. Breng een grote pan water aan de kook. Was de courgettes en snijd ze in kleine blokjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Halveer de worteltjes in de lengte snijd ze diagonaal in stukjes. Snijd de paprika in blokjes. Meng de courgettes, uien, worteltjes en paprika met de olie en spreid de groenten uit op twee bakplaten. Rooster de groenten, onder regelmatig omscheppen, 20-25 minuten tot ze beginnen te karameliseren en goudbruin van kleur zijn. Doe de groenten over in een grote schaal en voeg de fijngehakte knoflook toe. Temper de oven tot 200ºC. Voeg zout aan het kokende water toe, voeg de pasta toe en kook deze beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Ontvel de vleestomaten en pureer ze met een staafmixer of keukenmachine. Voeg de pasta toe aan de geroosterde groenten met de room, gepureerde tomaten, peterselie, geraspte kaas en de helft van de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper en schep goed om. Doe alles over in een grote ovenvaste schaal en bestrooi het gerecht met de overgebleven Parmezaanse kaas. Bak de pasta 15-20 minuten of tot de massa begint te borrelen en bruin kleurt. Laat het gerecht vijf minuten rusten voor het serveren.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!