stomen

Ovenschotel van gemengde vis en tomaten op aardappelpuree

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
Halveer de rode ui, snijd de helften in dunne partjes en duw de lagen los.
Hak het teentje knoflook fijn.
Neem 2 takje rozemarijn, 3 takjes tijm en alle majoraan. Pluk de blaadjes af, snijd de rozemarijnnaaldjes wat fijner.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in reepjes.
Snijd de pruimtomaten in vieren en halveer deze overdwars.

Bereiding:
Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en strijk het glad.

Schep de visstukjes op de aardappelpuree en strooi er wat zout en peper over.

Meng de ui, knoflook, kruiden en het pepertje met de tomaatstukjes en verdeel dit over de visstukjes. Strooi er wat zout en peper over, druppel de olie erover.

Zet de ovenschotel middenin de voorverwarmde oven en laat de vis en de groente in 20 minuten gaar worden.