Ovenschotel van aubergine en courgette
Receptinformatie
Verwarm de oven voor op 175ºC. Was de aubergines en courgettes, verwijder de uiteinden en snijd ze in plakken. Pel de uien en schil de aardappelen. Snijd de uien, aardappelen en tomaten in plakken. De aardappel iets dunner dan de groenten. Pel de knoflook en snijd deze in dunnen plakjes.
Vet een rechthoekige lage ovenvaste schaal in en zet de groente en aardappelplakken om en om rechtop in de schaal. Leg de knoflook en de tijm ertussen en bestrooi het gerecht met zout en peper.
Druppel olie over alle groente. Bak de groente in circa 60 minuten gaar en krokant. Voor het serveren kunt u het gerecht nogmaals met olijfolie bedruppelen. Lekker met (stok)brood en geroosterde of gegrilleerde vis of vlees.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.