stomen

Ovenschotel van asperges en gerookte ham

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Ontkorst de sneetjes brood, rooster ze goudbruin en verkruimel ze. Snijd de boter of margarine tot kleine stukjes. Boen de citroen schoon en rasp de schil af. Knip het groen van de peterselie fijn. Kneed broodkruim en boter met de helft van het citroenrasp en de peterselie tot een kruimelig mengsel. Leg de schoongemaakte asperges in een magnetronschaal, druppel er 1dl water over en dek de schaal af. Schakel de magnetron 5 minuten in op 700 Watt, zodat de asperges bijna gaar worden. Neem ze uit de schaal. Schep de aardappelblokjes in de magnetronschaal, druppel er 1 dl water over en dek de schaal af. Schakel de magnetron 5 minuten in op 600 Watt, schep de aardappelblokjes halverwege een keer om. Neem de schaal uit de magnetron. Verwarm de ovenfunctie voor op 225°C of gebruik de grillfunctie. Bestrijk de plakken ham met een gelijk deel van de kruidenroomkaas en strooi er wat zout en peper over. Rol elke plak om een asperge, zodat de koppen bedekt zijn. Leg de aspergerolletjes naast elkaar op de aardappeltjes in de magnetronschaal. Bestrooi de zichtbare stukken asperges met het broodkruimmengsel. Schakel de magnetron in op 500 Watt en gratineer de asperges in 8 minuten gaar en goudbruin. Strooi de rest van het citroenrasp en de peterselie en nog wat zout en peper over het gerecht.