stomen

Ovenschotel met spruiten

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Maak de spruiten schoon en was ze. Kook ze in ruim water met zout in 6-8 minuten bijtgaar. Laat de spruiten uitlekken. Maak de warme gekookte aardappelen fijn. Breng de melk aan de kook. Klop de melk, het vocht van de knakworstjes en de boter door de aardappelmassa en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot een luchtige puree ontstaat. Schep de spruiten door de puree en doe het geheel in een ovenvaste schotel. Leg de knakworstjes erop en strooi de geraspte kaas erover. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (190ºC) en laat het geheel goudbruin kleuren.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge