stomen

Ovenschotel met spitskool, sardientjes en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Laat de bevroren sardientjes ontdooien. Maak de ontdooide of verse sardientjes schoon: snijd ze aan de buikzijde open en wrijf de ingewanden er uit. Snijd de kop eraf. Snijd ze helemaal open, maak de graat aan de zijkanten los en trek de graat er uit. Of vraag de visman dit voor u te doen. Spoel de visjes schoon en dep ze droog.

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met wat boter.

Halveer de spitskool en snijd wigvormig de stengelaanzet weg. Snijd het stuk kool in smalle reepjes.

Snipper de ui.

Verkruimel het droge brood.

Bereiding:
Verhit in een kleine wok 1 eetlepel boter. Fruit hierin de uisnippers goudbruin. Schep de spitskool erbij en roerbak de kool 5 minuten. Roer de kummelzaadjes erdoor.

Bedek de bodem met de helft van de rösti. Verdeel daarop de helft van de roergebakken kool en sardientjesfilets. Bestrooi de sardientjes met wat zout en versgemalen peper. Herhaal dit met de rest van de rösti, kool en visjes.

Bestrooi de ovenschotel met het broodkruim. Snijd de boter in dunne plakjes en verdeel dit over het broodkruim.

Zet de ovenschaal middenin de voorverwarmde oven. Bak het gerecht in 30 minuten gaar en goudbruin. Schenk na 15 minuten de crème fraîche er over.