stomen

Ovenkip met Indiase boontjes en aardappels

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Dep de aardappeltjes droog met keukenpapier.
Haal de sperziebonen af.
Snipper het uitje en de knoflooktenen zeer fijn.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snipper het vruchtvlees.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding:
Leg de kip volgens de aanwijzingen op de verpakking in de braadzak in een ovenschaal. Schuif de kip in de oven en braad deze, weer volgens de aanwijzingen op de verpakking, goudbruin en gaar.

Verwarm een kleine braadpan op hoog vuur voor. Temper het vuur en rooster de sesamzaadjes, al omschuddend lichtbruin. Schud ze op een dubbellaagje keukenpapier. Schenk de olie in de pan, schep de aardappeltjes erbij en bak de aardappels rondom bruin. Temper het vuur. Voeg de uisnippers, knoflooksnippers en pepersnippers toe en roerbak 1 minuut. Voeg de mosterd en het kerriepoeder toe, schep de boontjes in de pan. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de aardappels en boontjes, onder af en toe omscheppen, samen gaar worden in 12-15 minuten. Schep op het laatst de geroosterde sesamzaadje en de geraspte kokos bij de aardappels en boontjes.

Serveer de in de braadzak gebakken kip met de Indiase boontjes en aardappels.