Ouderwetse Wellant appelcompote
Receptinformatie
Schil de Wellant, snijd ze in 8 partjes en verwijder de kolkhuizen. Doe ze in een pan en voeg een klein scheutje water toe. Voeg vervolgens de vanillesuiker, citroensap en kaneel toe en vermeng goed met de Wellant partjes. Wellant heeft van zichzelf een zoete smaak, dus u hoeft geen extra suiker toe te voegen.
Strooi dan de rozijnen en het amandelschaafsel eroverheen en zet het geheel gedurende 15 minuten op een zeer laag pitje. Doe de warme Wellant appelcompote in een kom, laat het afkoelen tot kamertemperatuur en zet het tot gebruik in de koelkast. U kunt de Wellant appelcompote ook warm serveren.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.