stomen

Opperdoezer Ronde-visschotel uit de magnetron

Receptinformatie

Hoofdgerecht
30-40 min

Snijd de aardappelen in dobbelsteentjes. Maak de courgette schoon en snijd deze in reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Leg de bacon tussen twee velletjes keukenpapier; bak ze circa 2 minuten knapperig (650 W) en verkruimel ze. Verhit de olie in een magnetronschaal, onafgedekt, ca. 1 minuut op vol vermogen (650 W). Roer de ui en de knoflook erdoor en verhit ze onafgedekt ca 2 minuten op vol vermogen. Schap de aardappel, de cajunkruiden en het tomatensap erdoor en verhit alles afgedekt ca 10 minuten op vol vermogen. Roer het gerecht af en toe door. Snij de vis in stukjes en meng ze met de courgette door de aardappelen. Verwarm het gerecht afgedekt 5 minuten op vol vermogen en laat het vijf minuten nagaren. Bestrooi met oregano.