stomen

Oosterse zuurkoolsalade met spareribs

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 cm en snijd de stukjes in reepjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Schil het stukje gember en rasp de gember op een zeer fijne rasp tot puree.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10-12 minuten.

Vermeng de zuurkool met bosuireepjes, peterselie en gember, voeg naar smaak wat zout en peper toe en roer de olie erdoor.

Kwast de spareribs in met ketjapmarinade. Verhit een roosterpan of grillpan droog voor en rooster hierin de spareribs aan beide kanten in 6-8 minuten door en door warm.

Stort de rijst in een zeef en laat de rijst kort uitlekken. Spoel een rijstkommetje om met koud water, schep het vol met rijst, druk het aan en stort de rijst op een plat bord. Druppel over de rijst wat ketjapmarinade. Serveer de oosterse zuurkoolsalade en geroosterde entrecotes erbij.