stomen

Oosterse wokschotel met zoete puntpaprika

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Oosterse wokschotel

Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder indien nodig de harde draden van de peultjes.

Kook de broccoli 2 minuten in de pan met water en voeg de peultjes toe. Kook 1 minuut mee en giet ze af. Laat de groenten goed uitlekken. Rooster de sesamzaadjes circa 1 minuut in de wok. Schep de sesamzaadjes uit de wok en veeg de wok schoon met keukenpapier. 

Snijd de tofu in blokjes. Dep de tofu droog met keukenpapier en bak de tofublokjes in de wok in circa 4 minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Gaar de eiermie volgens de bereidingswijze op de verpakking Halveer de zoete puntpaprika’s en gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de ui in parten. Verhit een scheut olie in de wok en bak de zoete puntpaprika’s en paprika circa 3 minuten. Voeg de knoflook en ui toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de broccoli en peulen toe en warm op hoog vuur goed door. Voeg de sweet chilisaus en sojasaus toe en laat 1 minuut inkoken. Roer de tofu door de wokschotel en warm goed door.

Serveren

Verdeel de eiermie over borden, schep de wokschotel erover en bestrooi met sesamzaadjes.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge