stomen

Oosterse soep met noodles en pompoen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

De schil van een kleine pompoen is dun en dus eetbaar. Hak ze doormidden en verwijder de steel met aanzet en de zaadlijsten en zaden. Snijd een grote pompoen in parten (of koop een part van gewenst gewicht) en schil de pompoenstukken met een dunschiller. Snijd het vruchtvlees in blokken of dobbelstenen. Pompoenvruchtvlees is heel hard, maar heel snel gaar: 15 minuten koken of stoven is al voldoende.

 Voorbereiding:Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

Snijd de tofu in 1/2 cm dikke plakjes en snijd deze in wybervormige ruiten.

Snijd de ui in achten en duw de laagjes los.

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.

 Bereiding:Verhit in een wok de beide oliesoorten en roerbak hierin kip, tofu, ui en pompoen 5 minuten. Schenk het kokende water erop, verkruimel het bouillontablet erbij en breng de bouillon al roerend aan de kook. Los de pasta voor pindasaus er in op. Voeg de noodles toe en kook de soep zachtjes nog 5 minuten door. 

Schep de soep in ruime soepkommen en knip er wat bieslook over.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge