stomen

Oosterse soep met grasasperges, vis, tofu en eiermie

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor tot 150°C en zet er 2 wijde soepkommen in.
Snijd een klein stukje van de stelen van de grasasperges.
Schrap de worteltjes en snijd ze in de lengte in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle repen.
Halveer de shii-take.

Bereiding:
Breng de kalfsfond met de wijn en de sukiyakisaus aan de kook. Temper de warmtebron, maar zorg ervoor, dat de bouillon wel blijft koken.

Kook de grasasperges, worteltjes en paddestoelen in de bouillon in 5 minuten beetgaar. Neem de groente en paddestoelen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over de warme soepkommen. Zet de kommen terug in de oven.

Leg de stukjes vis en tofu op een schuimspaan en houd deze in de zacht kokende bouillon, zodat de visstukjes en tofu gaar worden in 4 minuten. Verdeel ze over de warme soepkommen.

Roer de eiermie bij de bouillon en kook de mie in 2 minuten gaar. Neem de mie met een tang uit de bouillon en verdeel het eveneens over de soepkommen.

Breng de bouillon op smaak met zout en peper en eventueel nog wat sukiyakisaus. Verdeel de bouillon over de beide soepkommen.

Serveer de soep direct.