stomen

Oosterse salade van paksoi met minimaïs en makreel

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Halveer de minimaïs overlangs.
Snijd het paksoiblad in 1 cm brede repen. Snijd de stelen in 3 mm dikke boogjes.
Snijd de lente-uitjes in dunne schuine ringen.
Snijd het stuk komkommer overlangs in vieren, snijd de repen in smalle stukjes.
Haal het makreelvlees van de graat en snijd of pluk het tot kleinere stukjes.

Bereiding:
Leg de minimaïs in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de minimaïs 5 minuten, stort ze in een vergiet en spoel ze koud onder stromend koud water.

Roer een dressing van de beide woksauzen, sesamolie en gewone olie.

Verdeel het paksoigroen over twee borden. Meng de stukjes paksoistelen, lente-uitjes en komkommer met elkaar en verdeel het over het groen. Verdeel de minimaïs en makreel er over. Druppel naar smaak wat dressing over de beide salades. Bestrooi de borden met seroendeng en kroepoek.