stomen

Oosterse salade met komkommer, rijstblokjes en gegrilde kip

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiden:
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Haal de peultjes af en kook ze in het kokende water 6 minuten. Stort de peultjes in een vergiet en spoel ze koud.

Snijd de bosuitjes in schuine ringen. Snijd de komkommer in stukjes van 4-5 cm en snijd deze in de lengte in plakjes.

Bereiden:
Strooi de rijst in een pan, verkruimel het kippenbouillontablet erbij, voeg 1 eetlepel boemboe, de kokosmelk en 31/2 dl (kokend) water toe en breng het vocht al roerend aan de kook. Leg een bord omgekeerd op de rijst in de pan en kook de rijst, zonder nog te roeren, afgedekt op zeer laag vuur 10 minuten. Zet de pan op een vlamverdeler of stoom de rijst au bain-marie in 10 minuten gaar. Keer de pan, zodat de rijst op het bord ligt en laat de rijst snel afkoelen (op een laag ijsklontjes).

Pluk het kipvlees van het karkas en snijd het wat kleiner. Snijd de afgekoelde rijst in blokjes. Klop een dressing van pindakaas, 3 eetlepels boemboe ‘roedjak’ en wat water.

Verdeel de groentes, kip en rijst over vier borden. Lepel de dressing over de salade.