stomen

Oosterse mie met kip en beukenzwammen

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Verder: keukenpapier (of een borsteltje)

1. Maak de paddenstoelen met keukenpapier (of een borsteltje) schoon. Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel en laat de kleine paddenstoelen verder heel. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en hak de rode peper fijn. Maak de peultjes schoon.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipblokjes met rode peper ca. 5 minuten. Kook intussen de mie in een pan met ruim kokend water en zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3. Roerbak de peultjes ca. 1 minuut met de kip mee. Voeg de lente-ui en paddenstoelen aan de kip toe en roerbak deze ca. 1-2 minuten mee. Giet de mie af en schep deze door het paddenstoelenmengsel.
4. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel het gerecht over 2 borden en garneer deze met cashewnoten.