stomen

Oosterse kip met spruitjes op miekoek

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Halveer de spruitjes.
Snijd het groen van de bosuitjes schuin in brede ringen, snijd het wit in smalle ringen.
Snijd de paddestoelen in plakjes.
Schil een stukje gember van 1 cm en rasp de gember op een fijne rasp.

Bereiding:
Leg de mie in een kookpan, schenk het kokende water erop, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook de mie 5 minuten. Laat de mie kort uitlekken (vang wat kookwater op) en laat hem vervolgens in een koekenpan glijden. Verdeel de mie gelijkmatig en laat het zo afkoelen.

Verhit een wok droog voor. Schenk er 1 eetlepel olie en de sesamolie in en roerbak op hoogvuur de kipfiletreepjes goudbruin en gaar in 4 minuten. Voeg het wit van de bosuitjes, de spruitjes, paddestoelen en gember toe en roerbak 5 minuten. Roer de roerbaksaus en 1 dl kookwater van de pastasaus erbij en kook het gerecht zachtjes door. Schep op het laatst het bosuigroen erbij.

Laat de afgekoelde ‘miekoek’ op een bord glijden. Verhit de koekenpan droog voor en schenk de rest van de olie erin. Bak hierin de miekoek aan beide kanten op hoog vuur goudbruin en knapperig.

Hak de miekoek in vieren, leg op elk bord 2 stukken, schep het roergebakken mengsel erop en serveer het gerecht direct.