stomen

Omelet met spinazie-gorgonzola

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Was de spinazie in een bak met ruim koud water. Breng in een pan ruim water met de takjes rozemarijn aan de kook. Doe de spinazie met het aanhangende vocht in een stoommandje. Laat de spinazie in circa 5 minuten slinken (schep tussentijds de spinazie om) en laat haar nog circa 7 minuten stomen. Laat de spinazie uitlekken en snijd haar grof. Klop de eieren met zout en peper los. Bak afzonderlijk in een grote koekenpan in 1 eetlepel gesmolten boter 2 dunne omeletten. Verdeel de spinazie over de omeletten. Leg er enkele klontjes boter en de grof verkruimelde gorgonzola op. Klap de omelet voor driekwart dicht.

Deze omelet gevuld met spinazie-gorgonzola is een eenvoudig te bereiden gerecht zonder vlees. Jonge spinazie kunt u stomen. Om de gorgonzola en de boter mooi te laten smelten op de spinazie moeten die op kamertemperatuur zijn. Serveer er in bouillon gekookte rijst bij.