stomen

Omelet met pasta en doperwten

Receptinformatie

Pasta
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de uien.
Snijd de helft van de rucola wat kleiner

Bereiding:

Strooi de pasta en doperwten in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg eventueel 1 theelepel zout toe en kook pasta en doperwten beetgaar in 11 minuten. Stort de pasta en doperwten in een vergiet.

Verhit intussen in een vlakke, diepe, koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. Knijp de knoflooktenen er boven uit.

Klop de eieren los met room, rucola, knoflook uit de pers en zout en peper naar smaak. Schep het pasta-doperwtenmengsel erdoor, evenals de gefruite uien.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan, schenk het eiermengsel erin, verdeel de vulling gelijkmatig en laat de omelet op laag vuur, afgedekt met het deksel in 10 minuten stollen. De bovenkant is dan droog. Keer de omelet voorzichtig met behulp van een deksel of platte schaal en bak de onderkant op hoger vuur mooi goudbruin in 3 minuten.

Snijd de omelet in 6 punten, serveer er per persoon 3, met de rest van de rucola. Zet zout en peper op tafel.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!