stomen

Notenrijstsalade met kip, frisee en sinaasappel

Receptinformatie

Rijst
10-20 min

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Stroop de blaadjes tijm van de takjes.
Schil de sinaasappel dik, zodat ook het wit wordt verwijderd en snijd de partjes uit de vliesjes, vang het vrijkomende vocht op.

Strooi de notenrijst in een pan, schenk het kokende water erop, roer om, breng het water opnieuw aan de kook en kook de rijst gaar in 10 minuten. Stort de rijst in een zeef, laat kort uitlekken en schep het in de slakom. Zet de slakom in een bak met koud water en roer de rijst af en toe om, zodat deze snel afkoelt.
Verhit intussen in een steelpan met dikke bodem de olie en bak hierin de rookspekreepjes samen met de tijmblaadjes zachtjes uit. Schep de spekjes uit de pan op keukenpapier. Roer het bakvet en het opgevangen sinaasappelsap bij de dressing.
Haal het kippenvlees van het karkas en snijd het kleiner.
Verwijder dikke nerven uit de friseesalade.
Meng alles vlak voor het serveren luchtig door de afgekoelde rijst.