stomen

Noodlesalade met knolselderij en geroosterde tahoe

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Boen het stuk knolselderij schoon, snijd het in 3-4 mm dikke plakken en snijd deze in stukjes van 2 bij 2 cm.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zeer smalle reepjes.
Snijd de tahoe in plakken van 1 cm dikte.
Halveer de ui in de lengte, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Pluk het koriandergroen af.

Bereiding:
Leg knolselderij, pepersnippers en mie in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Roer de mie of ‘noodles’ los met een vork en kook het samen 2 minuten. Stort de knolselderij en de mie in een vergiet en spoel het koud onder stromend koud water.

Kwast de plakken tahoe in met wat van de vloeibare Japanse mix. Rooster een grillpan droog voor en rooster hierin de tahoeplakken aan beide kanten snel goudbruin.

Roer een dressing van 3 eetlepels Japanse mix, citroensap, sesamolie en (arachide)olie.

Meng de koud gespoelde mie met knolselderij en peper met de rode ui en de dressing, leg de geroosterde tahoeplakken erop en bestrooi het geheel met koriandergroen en gefruite uitjes (uit het pakje mix).