stomen

Noedelsalade met sperziebonen en krabsticks

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Haal de sperziebonen af. Snijd de komkommer in schuine plakjes van 3 mm dikte en snijd die in lange reepjes. Haal de krabsticks los. Snijd het korianderblad fijn. Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Bereiding:
Leg de bonen in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de bonen beetgaar in 8 minuten.

Leg de noedels in een kookpan, schenk de rest van het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak wat zout toe en kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort noedels en bonen in een zeef of vergiet en spoel ze koud.

Klop (met de staafmixer) een dressing van sojasaus, gembersiroop, limoensap en de beide oliesoorten. Proef op smaak en voeg eventueel nog wat gembersiroop of limoensap toe en eventueel wat zout.

Meng alles luchtig met (eventueel een deel) van de dressing en verdeel de salade over twee borden.