stomen

Nepnuggets

Receptinformatie

Tussendoortje
2 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voor deze nuggets hoef je én niet meer door de drive-thru én er komt geen vlees aan te pas. Ontzettend milieubewust en ook nog eens heel erg lekker!

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de champignons schoon. Snijd grote stukken eventueel door midden.

Klop de eieren los en meng het bloem met een gewenste hoeveelheid paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.

Wentel de champignons eerst door het ei en daarna door de bloem. Tik het overtollige bloem van de champignons af.

Wentel de champignons met bloem nog een keer door het ei en daarna door de cornflakes. Zorg dat de champignons volledig zijn bedekt, maar klop de overtollige flakes er weer van af.

Koken

Verhit de olie of de frituurpan en frituur de champignons in niet te grote hoeveelheden zo'n 6 minuten en geef ze na 3 minuten een tikje met een vork zodat ze omdraaien.

Frituur de champignons aan alle kanten gelijkmatig bruin.

Laat de champignons uitlekken op een stukje keukenpapier.

Serveren

Serveer ze met barbecuesaus, knoflooksaus of mayonaise.