stomen

Nazomersalade

Receptinformatie

Salade
10-20 min

Turks brood

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in de lengte in 8 gelijke plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Bak de plakken brood in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant. Pel de knoflook. Wrijf het teentje knoflook over het brood heen.

Salade Marrakesh

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Pel en snipper de ui. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne repen. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.

Meng in een grote kom de paprika’s met de avocado’s, ui, zongedroogde tomaten, kikkererwten, de grove mosterd, halvanaise en de rivierkreeftjes. Breng de salade op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de tuinkers los. Verdeel de salade over de plakken ciabatta en bestrooi met tuinkers.