stomen

Nasi goreng van witte en wilde rijst met garnalen

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Snijd het peterseliegroen fijn.

Bereiding
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Stort de rijst in en zeef en laat de rijst kort uitlekken.

Verhit in een kleine wok de olie en roerbak hierin op halfhoog vuur de paddestoelen 5 minuten, tot ze vocht loslaten. Laat het vocht op hoog vuur verdampen en schep de paddestoelen uit de pan.

Verhit op hoog vuur de boter. Schep de peperreepjes en de kool erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak weer 2 minuten Schep de paddestoelen en de rijst in de wok en roerbak de ‘nasi goreng’ op hoog vuur 2-3 minuten. Schep de peterselie erdoor en serveer direct.