stomen

Nasi goreng met vismix en Chinese kool

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Verwijder het steeltje van de peper. Knip met een schaar de zaadlijsten los en schud ze uit het pepertje. Snijd het pepertje in smalle ringen.

Snijd het wit van de lente-uitjes in schuine smalle plakjes. Knip of snijd het groen in smalle ringetjes.

Snijd de Chinese kool in 2 cm brede repen.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Stort de rijst in een zeef en laat de rijst uitlekken. Laat de rijst onder af en toe omscheppen snel afkoelen.

Verhit een wok droog voor. Schenk langs de rand van de wok de olie er in. Roerbak hierin het wit van de uitjes en de pepertjes 1 minuut. Schep de vismix erbij en roerbak 2 minuten. Schep de Chinese kool en de roerbaksaus erbij en roerbak 2 minuten. Schep de rijst en de taugé erbij en roerbak 3 minuten, zodat de rijst gelijkmatig wordt verdeeld.

Verdeel de nasi over twee borden. Bestrooi de borden 'party'-kroepoek, bosuigroen en geroosterd sesamzaad.