stomen

Nasi goreng met spruitjes, satévlees en pinda’s

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de winterwortel in smalle reepjes van 3 cm.
Halveer de spruitjes.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Laat het in een zeef uitlekken en wat afkoelen.

Verhit een wok droog voor en schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak het satévlees hierin op hoog vuur in 4 minuten goudbruin. Schep de uiensnippers en de boemboe erbij en roerbak 3 minuten. Voeg de wortelreepjes en spruitjes toe en roerbak 5 minuten. Roer de pindakaas over de bodem van de pan los en schep het door het groentemengsel.

Schep de rijst bij het groentemengsel en roerbak de nasi nog 4 minuten. Strooi de pinda’s er over.