stomen

Nasi goreng met spekjes en andijvie

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook. Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in een zeef uitlekken. Schep de rijst in een wijde schaal, zodat de rijst af koelt. Schep het af en toe om.

Snipper de ui.

Halveer de rode peper, verwijder steel en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees.

Bereiding:
Verhit een wok droog voor. Roerbak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de ui, peper en boemboe toe en roerbak 1 minuut. Schep de rijst erbij en roerbak de rijst goudbruin en warm in 5 minuten. Schep de andijvie en taugé erdoor en warm de nasi goreng op laag vuur nog even door.

Verhit tegelijkertijd in een koekenpan de olie, breek de eieren er in, maar laat de dooiers heel. Dek de koekenpan af met een deksel en laat de eieren zo zachtjes stollen.