stomen

Nasi goreng met snijbonen, rookspek en eieren

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken
Voorbereiding:Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.

Snijd de prei in schuine, smalle ringen.

Snijd de snijbonen in smalle schuine reepjes.

Snijd de worteltjes in dunne plakjes.

Snijd de komkommer in 3 mm dikke reepjes.

 

Bereiding:Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten en laat de rijst in een zeef uitlekken. Schep de rijst af en toe om, zodat hij sneller afkoelt.

 

Verhit een wok droog voor. Schep de spekreepjes erin en roerbak ze knapperig. Roer de kruidenpasta erbij en laat het smelten. Schep prei, snijbonen en worteltjes in de wok en roerbak 3 minuten.

 

Verhit intussen in een koekenpan 1-2 eetlepels olie en bak hierin 4 kleine spiegeleieren.

 

Schep de rijst bij de groentes in de wok en roerbak 3 minuten. Schep de komkommerreepjes erdoor en warm de nasi goreng op hoog vuur nog even door. Leg de gebakken eieren er op.

 

Serveer de nasi goreng naar smaak met sambal of sambalsaus.