stomen

Nasi goreng met paprika en paksoi

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Breng in een waterkoker 11/2 liter water aan de kook.
Snipper de ui.
Snijd de paksoystelen in smalle stukjes en het paksoiblad in 1-2 cm brede repen.
Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes van 3 cm lengte.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst in en zeef uitlekken en schep het in een wijde kom, zodat het, onder af en toe omscheppen, snel afkoelt.

Verhit een wok droog voor. Bak hierin de rookspekreepjes uit, zodat ze vet loslaten. Voeg eventueel nog wat olie toe en schep de gemarineerde stukjes varkensvlees erin. Roerbak ze op hoog vuur bruin in 4 minuten. Voeg ui, paprika en paksoystelen toe en roerbak 3 minuten. Roer de boemboe erbij en meng het goed door het vlees-groentemengsel. Voeg eventueel een klein beetje water toe, als dit moeilijk gaat. Schep de rijst erbij en meng het goed door elkaar. Roerbak de nasi 5 minuten. Meng het paksoiblad en de taugé erdoor en laat het paksoiblad slinken.