stomen

Nasi goreng met broccoli, gegrilde kip en cashewnoten

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:

Breng in een waterkoker 1/2 liter water aan de kook.

Haal het kipvlees van het karkas en snijd het wat kleiner.

Halveer de ui, snijd de helften in smalle partjes, duw ze los.

Halveer de peper, verwijder steel en zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Bereiding:

Schep de broccoliroosjes in een kookpan, schenk het kokende water erop, breng het water opnieuw aan de kook en kook de broccoli 7 minuten. Stort de groente in een vergiet.

Verhit intussen een wok droog voor. Schenk langs de rand de olie erin en fruit hierin de uipartjes en peperreepjes. Schep de kipstukjes erbij en roerbak ze goudbruin in 2 minuten. Schep in delen de koude nasi goreng erbij en roerbak de rijst warm. Schep de broccoliroosjes, ketjapsaus en cashewnoten in de pan en roerbak de nasi goreng nog 3 minuten.