stomen

Mousse van waterkers met kip

Receptinformatie

Voorgerecht
20-30 min

Zet de kipfilet op met de bouillon en kook deze gaar. Haal de kip uit de pan en maak hem heel fijn. Blancheer de schoongemaakte waterkers in dezelfde bouillon, gedurende een minuut. Laat de waterkers heel goed uitlekken, druk ze met de bolle kant van de lepel uit boven de zeef. Los de gelatine op in 1 deciliter van de hete bouillon (niet laten koken) en roer de resterende bouillon erdoor. Meng als de gelatinemassa lobbig begint te worden de waterkers erdoor. Sla de slagroom bijna stijf en schep deze luchtig door de massa. Maak de mousse op smaak af met zout peper en de fijngehakte dragonblaadjes. Vet een vorm van 7 ½ deciliter inhoud in met olie en giet de helft van de mousse erin, leg dan de fijn gemaakte kip erop en dek het geheel af met de rest van de waterkersmousse. Zet de schaal weg in de koelkast tot de mousse stevig is. Keer de mousse dan op een mooie schaal en serveer hem met toast en boter als voorgerecht.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge