stomen

Moussaka zonder vlees

Receptinformatie

Hoofdgerecht
Meer dan 60 min

Snijdde helft van de aubergines in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze 1 uur rusten. Spoel ze af onder stromend water, droog ze en bak ze in olijfolie. Laat ze goed uitlekken. Kook de rest van de aubergines in water met zout. Schil en pureer ze. Vermeng 2 eetl. bechamelsaus met de auberginepuree, tomaten, uien, peper en een snufje kaneel. Beboter een ovenschaal, bekleedt de bodem met de schijven aubergine, doe daarop een laag auberginepuree en bestrooi met kaas. Herhaal deze behandeling tot de ingrediënten op zijn. Klop de drie eieren door de bechamelsaus, giet de saus over de aubergineschotel, strooi er kaas over en bak het in ongeveer 45 minuten goudbruin.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge