stomen

Mosselen met venkel, paprika en dille

Receptinformatie

Hoofdgerecht
20-30 min

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 225°C. Was de mosselen in een bak met koud water. Verwijder kapotte schelpen en schelpen die boven drijven. Halveer de ui en snijd de helften in halve ringen. Snijd een stukje van de wortelaanzet van de venkelbollen en snijd de bollen in smalle ‘plakjes’. Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten, snijd de helften in smalle reepjes.

Bereiding:
Leg de mosselen, groenten en takjes dille in een grote kookpan of mosselpan. Schenk de sherry erover. Leg het deksel op de pan en zet de pan op hoog vuur op. Breng het geheel aan de kook: het deksel komt dan los van de pan. Kook de mosselen in 10-12 minuten net gaar. Alle schelpen staan dan open.

Bak intussen de ciabatta in 10 minuten knapperig en warm. Snijd het brood in repen.

Verdeel de dressing over 2 kleine kommetjes en geef dit als dipsaus voor de mosselen erbij.

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge