stomen

Mosselen met prei in witbier met frites

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Was de mosselen, verwijder open en kapotte schelpen of schelpen die drijven. Snijd het groen van de peterselie fijn. Verhit het frituurvet tot 180°C.

Schep de mosselen, prei en peterselie in lagen in een grote kookpan. Schenk het bier erbij. Breng de mosselen aan de kook en kook ze 12 minuten, tot alle schelpen open staan. Schep de mosselen halverwege met een schuimspaan om. Frituur de Vlaamse frieten goudbruin in 4-5 minuten. Giet het mosselkookwater af en schenk het in een wijde pan met dikke bodem, voeg de mosterd en crème fraîche toe en kook het vocht op hoog vuur, al roerend, in tot sausdikte. Serveer dit als dipsaus bij de mosselen.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!