stomen

Mosselen met prei in mosterd-dillesaus

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiden:
Spoel de mosselen in een bak met vers koud water. Verwijder kapotte en drijvende schelpen. Tik schelpen die open staan, om te controleren of ze sluiten. Zo niet, verwijder ze dan.

Snijd de prei in dunne ringen. Knip het peterseliegroen en de dilletakjes fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil dun af. Pers de citroen uit.

Bereiden:
Meng in een grote kookpan of mosselpan 2 eetlepels mosterd met wijn en citroensap. Leg de mosselen, prei en kruiden in lagen in de pan. Sluit de pan en breng de inhoud aan de kook. Kook de mosselen 10 minuten.

Snijd het brood in dikke sneetjes en serveer de gezouten boter erbij. Maak voor de liefhebbers een dipsausje van witte wijnazijn en mosterd.