stomen

Mosselen met pittige groentemix en rijstblokjes

Receptinformatie

Rijst
Hoofdgerecht
10-20 min

Ingrediënten

Stap voor stap koken

Voorbereiding:
Haal 4 vierkante stukken aluminiumfolie van de rol.
Was de mosselen grondig, verwijder kapotte schelpen, schelpen die open blijven en schelpen die gaan drijven.

Bereiding:
Strooi de rijst in een kookpan, schenk er 3 dl water op, roer om en breng het water aan de kook. Kook de rijst op halfhoog vuur 8-10 minuten, tot er putjes in komen. Verdeel de rijst over 2 stukken aluminiumfolie, vorm er een rol van en vouw het strak dicht. Verpak het in een tweede stuk aluminiumfolie.

Schep de mosselen in een grote (mossel)kookpan, strooi de groente ertussen. Roer de kruidenmix met de sojasaus los en schenk dit in de mosselpan. Breng de mosselen op hoog vuur aan de kook en kook ze in 12-15 minuten gaar: alle schelpen staan dan open. Leg de mosselen met een schuimspaan af en toe om.

Haal de rijst uit de rolletjes en snijd er dikke plakjes van. Geef dit bij de mosselen.