stomen

Mosselen in een zoetzure dressing met paprika

Receptinformatie

Rijst
Voorgerecht
30-40 min

Was de mosselen goed in een bak met koud water. Verwijder de mosselschelpen die kapot zijn en openstaande mosselen die, onder de koude kraan, zich niet sluiten na een tik tegen de bolle kant.

Verwarm in een grote pan de bouillon en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen op hoog vuur ca. 7 à 10 minuten met het deksel op de pan tot alle mosselschelpen open staan. Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in zeer dunne reepjes. Roer in een kom de sojasaus, rijstazijn, suiker, zout en peper tot de suiker is opgelost. Schep de paprikareepjes door de dressing. Schep de mosselen uit de pan, verwijder van elke mossel één schelphelft en bewaar de mossel in de andere schelphelft. Verdeel de mosselen in schelp over 4 borden en schep de dressing met reepjes paprika over de mosselen. Dit gerecht kan warm of koud geserveerd worden.