stomen

Mosselen en tomaten in roomsaus met brood

Receptinformatie

Hoofdgerecht
10-20 min

Voorbereiding:
Snijd de tomaten in vieren, verwijder zoveel mogelijk de zaden.
Snipper de ui en knoflookteen fijn.
Snijd de stelen en het blad van de koriander apart van elkaar fijn.
Was de mosselen en zoek ze uit: verwijder kapotte schelpen en schelpen die na tikken op het aanrecht niet sluiten.

Bereiding:
Gebruik een grote kookpan of speciale mosselpan. Verhit hierin de olie en fruit de uisnippers goudbruin. Voeg het knoflook, korianderstelen en het laurierblad toe en roerbak 1 minuut. Schenk de room en de wijn erbij en breng het op hoog vuur aan de kook. Schep de mosselen in de pan en dek de pan af. Kook de mosselen in 10 minuten net gaar, schep ze twee keer om met een schuimspaan. De mosselen zijn gaar, als alle schelpen open staan. Kook ze niet te lang, dan drogen ze teveel uit.

Schep op het laatst de tomaten en het korianderblad door de mosselen.

Serveer de mosselen met brood. Eet tot slot het mosselkooknat als lekker geurig soepje. Warm het desgewenst nog even op hoog vuur op.