stomen

Mini paprika's gevuld met sishirijst

Receptinformatie

Rijst
Lunchgerecht
Meer dan 60 min

Begin een uur van tevoren de rijst heel goed te wassen in een platte schaal. Wrijf de natte korrels daarbij tegen de bodem en de zijkanten van de schaal, waardoor achtergebleven zemelen of polijststof worden verwijderd. Giet het water af en voeg vers water toe. Herhaal dit tot het water helder is. Laat de rijst uitlekken, voeg water toe en laat het de rijst minimaal 30 minuten weken in water voor het koken. Dep het blokje kombu met een vochtig doekje. Doe de rijst met het afgemeten water en de kombu in de pan en breng alles aan de kook. Verwijder de kombu en voeg de sake of mirin toe en kook de rijst 10 minuten op een laag vuur. Draai het vuur uit en laat de rijst 10 minuten afgedekt rusten. Maak de azijndressing door de ingrediënten te mengen of ga uit van een kant-en- klare dressing. Meng de dressing door de rijst en laat de rijst afkoelen tot lauwwarm. Snijdt de kapjes van de paprika en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Blancheer de paprika’s en de kapjes eventueel 1-2 minuten in ruim kokend water. Neem ze uit de pan en laat ze in een zeef onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken. Vul de paprika’s met de sushirijst en zet de kapjes er weer op.

de gigantjes Er zijn zoveel manieren om eens te variëren met de inhoud van de lunchbox!