stomen

Mini paprika's gevuld met roerei

Receptinformatie

Lunchgerecht
20-30 min

Snijdt de kapjes van de paprika’s en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten. Bewaar de kapjes. Blancheer de paprika’s eventueel 1-2 minuten in ruim kokend water. Neem ze uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken. Neem een kom, breek de eieren boven de kom en voeg de melk, peper en zout naar smaak toe. Klop het eimengsel goed los met een garde zodat het luchtig wordt. U heeft te kort geklopt als u nog sliertjes eiwit kunt zien en te lang geklopt als het mengsel schuimig is geworden. Laat het mengsel in het laatste geval even rusten. Neem een steelpan (roerei moet zacht en glanzend zijn, niet hard en droog) en smelt hierin de boter. Schenk het eimengsel in de pan zodra de boter is gesmolten. Roer nu voortdurend met een houten lepel over de bodem van de pan om het reeds gestolde ei naar boven te halen. Roerei is goed zodra alles net gestold is en nog mooi glanst. Vul de paprika’s met het roerei. Strooi er eventueel wat geraspte kaas over en zet de kapjes er weer – schuin - op.